Nejc Škoberne: O panogah prihodnosti z milenijcem, ki je pomagal graditi Coinbase in Uber

Poslušate nas lahko prek:
Klepetajte z nami na Discord kanalu Money-How.

Spremljajte blog Money-How.

Naročite se na e-pismo Money-How.

Spremjajte nas tudi na Youtube in TikTok.

27. maj, 2021

Nejc Škoberne: O panogah prihodnosti z milenijcem, ki je pomagal graditi Coinbase in Uber

O panogah prihodnosti sem se pogovarjala z Nejcem škobernetom, ki zadnjih devet let živi v Londonu in je delal za samoroge kot so kriptomenjalnica Coinbase, platforma za posredovanje prevozov Uber in fintech Wise in to v letih, ki so bila ključna za njihovo rast.

Pretekli mesec, ko smo bili priča rekordnemu tečaju bitcoina pri dobrih 60 tisoč dolarjih, se je na ameriško borzo Nasdaq uvrstila kriptomenjalnica Coinbase, preko katere trguje tudi veliko Slovencev. S to potezo ameriška kriptomenjalnica postavlja nove mejnike k širšemu sprejemanju kritptovalut.

Novi mejniki se pišejo tudi pri nas, v Sloveniji. Platforme za prevoze kot je denimo Uber, bodo očitno lahko delovale tudi pri nas, seveda, ob predpostavki, da parlament potrdi spremembo oziroma dopolnitev zakona o prevozih v cestnem prometu. To se dogaja ravno te dni (konec maja). Vprašanje pa je, kako uspešne bodo Uber in podobne platforme pri nas. Težava Slovenije je majhnost. Recimo Uber so na Madžarskem ukinili leta 2016.

O dogajanju na krito trgih v času "nuklearne zime" in danes, delovanju platform za prevoze ter "hackanju" bančništva s pocenitvijo čezmejnih plačil, sem se pogovarjala z Nejcem škobernetom, ki že 11 let živi in dela po različnih kontinentih in je bil ključen kader pri rasti samorogov kot so Uber, Coinbase in TransferWise (Wise).

Kje so panoge prihodnosti? Nejc se denimo danes usmerja v virtualno resničnost (VR).

Dopolnjujemo