Money-How: Podkast o upravljanju denarja

Poslušate nas lahko prek:
Klepetajte z nami na Discord kanalu Money-How.

Spremljajte blog Money-How.

Naročite se na e-pismo Money-How.

Spremjajte nas tudi na Youtube in TikTok.

21. januar, 2021

Money-How: Podkast o upravljanju denarja

Na praktičen in razumljiv način boste vstopili v svet osebnih financ. V podcastih Money-How bo velik poudarek na tehnologiji in finančni pismenosti. Ravno tu se skriva največ pasti. Pametni telefoni so postali naša denarnica. Preko njih opravljamo nakupe, vlagamo, plačujemo račune, delimo stroške s sodelavci za malico, in na splošno upravljamo z denarjem.

Je pa hkrati lahko naše klikanje po telefonu tudi naša poguba. Klik. Klik. Hitri prsti, skromno znanje, negativno stanje.

Na Money–How ne bo prodajalcev megle in lovcev na vroče zgodbe. Prav tako se bomo brez dlake na jeziku dotaknili tudi bolečih tem, o katerih drugi ne želijo govoriti zaradi konfliktov interesov.

Čas je za odkrito debato. In to boste dobili na Money–How. Želimo vas opremiti z znanjem, s katerim boste lažje sprejemali finančne odločitve in razumeli njihove finančno učinke. V tem podkastu vam bom s pomočjo gostov redno predajala vse to, kar se v svoji karieri naučila o upravljanju denarja.

Zakaj ustvarjam Money–How?

Zelo dobro poznam skrivnosti finančnega sveta ter delovanje vseh udeležencev na tem trgu. Svet osebnih financ sem začela odkrivati pred skoraj 15 leti - najprej kot študentka ekonomije, nato kot specializirana novinarka in urednica za osebne finance, nazadnje pa kot odgovorna urednica revije Moje finance, ki jo izdaja Časnik Finance.

Napisala sem preko tisoč člankov, razkrila tudi kar nekaj vročih finančnih prevar, organizirala sem več kot 200 dogodkov in izobraževanj. Sem urednik in soavtor treh knjig. Med drugim tudi priročnika za učitelje finančnega opismenjevanja pri nas. Bila pa sem tudi idejni vodja in kreator prvi šole za finančno opismenjevanje, ki deluje pod okriljem Časnika Finance.

Vrsto let se borim zato, da bi naši otroci imeli predmet Osebne finance v osnovnih in srednjih šolah. To je znanje za življenje. In je v luči hitrega razvoja financ in zapletenosti vseh finančnih novitet, ki so se naplavile na trg, še kako pomembno.

Po 15 letih dela na Financah sem sprejela odločitev, da grem novim izzivom naproti. In čeprav zdaj pišem nove razburljive poslovne zgodbe, moja želja po širjenju finančnega znanja ostaja, ne glede na to, kje sem in kaj počnem! To je del mene in to je moje poslanstvo.

Money how bom pripravljala z močno ekipo strokovnjakov, ki imajo bogato zakladnico finančnih znanj, izkušenj in kar je ključno so vredni zaupanja. Naš cilj je deliti praktično znanje in s tem prispevati k širokemu dostopu do finančne pismenosti. Ni ravno optimalno, da je to prepuščeno na eni strani predmetu gospodinjstva in državljanske vzgoje v osnovnih šolah, ter na drugi strani raznim izobraževanjem, ki so predvsem namenjena naknadnemu trženju finančnih produktov.

Vsebina podkastov Money–How Čeprav v številnih domovih velja, da je pogovor o denarju tabu tema, si bomo v Money–How dali duška in govorili o najbolj perečih finančnih tematikah.

  • Z vami bomo delili denarne modrosti.
  • Vse kar morate vedeti o nepremičninah.
  • Spoznavali bomo vroče trende v digitalizaciji.
  • Secirali konkretne delniške zgodbe, investicijske sklade, kripto avanture in alternativne načine vlaganja.
  • Slišali boste aktualne tematike, ki pomembno vplivajo na vašo denarnico.

Money–How deluje v širšem ekosistemu Biznaspace, ki bo skrbel za izmenjavo znanja o poslu, podjetništvu, reševanju problemov in uresničevanju domiselnih idej. Vabim vas, da obiščete spletno stran money-how.si in se naročite na e-pismo.

Money-How in ostale podcaste si lahko predvajate preko uveljavljanih aplikacij za podcaste, spremljate pa nas lahko tudi preko vseh družbenih omrežij.

Dovolj je filozofiranja, čas je za akcijo!!

Naročite se na Money–How. Ne bom vam žal!