Jeseni prihaja nova delavnica: Investiranje v delnice

Objavljeno: 17. julij, 2023 ob 10:08

Prijavi se

Jeseni prihaja nova delavnica: Investiranje v delnice

Jeseni prihaja nova delavnica - Investiranje v delnice za začetnike in tiste, ki želijo utrditi svoje znanje. Delavnica bo na voljo od 28. septembra dalje. Naročite pa jo lahko že danes.

ZGODNJI PTIČI - 🐦 Za vse, ki se bodo na delavnico predčasno naročili in sicer do 15. septembra, bomo izvedeli prvi "pre-launch" Q&A v živo 20. septembra ob 17ih. Novost pa je ta, da se bodo Q&A v živo izvajali vsak zadnji torek v mesecu.  

🎯Na praktični spletni delavnici boste spoznali, kako kupiti konkretne delnice, jih smiselno dodajati v portfelj naložb, kakšen je vpliv stroškov na donosnost, smiselnost reinvestiranja dividend, tudi kako z AI dobiti naložbene ideje. Delavnica je prilagojena začetnikom in vsem, ki želijo osvežiti znanje. Vsebina je pripravljena neodvisno in praktično. Vsak zadnji torek v mesecu Q&A v živo. 

Vsebina delavnice: 

 • ZA ZAČETEKspoznajmo osnove za lažje razumevanje vsebine delavnice, kakšne so značilnosti lastniških vrednostnih papirjev, razlika med ceno in vrednostjo, kako in kje kupovati in prodajati delnice + verodostojni viri informacij
 • KLJUČ USPEŠNEGA INVESTIRANJA V DELNICE - osnove »value« investiranja – torej investiranja na podlagi poslovno-ekonomskih temeljev poslovanja podjetij (poenostavljeno za začetnike); razbijamo kazalnik P/E; kako določiti vrednost; kateri so ključni kazalniki za primerjalno vrednotenje, kako poiskati pravo razmerje med kakovostjo in ceno, kdo so tržni »leaderji«, izzivalci in padli angeli
 • POSLOVNI REZULTATI, GOSPODARSTVO IN NAPOVEDI - kako se različni dogodki vračunavajo v ceno delnice + BONUS: kako vpliva odkupovanje lastnih delnic na vrednost delnice; katera podjetja odkupujejo delnice in zakaj ter kakšen vpliv ima to na tečaj delnice (konkretni primeri)
 • DELNICE SLOVENSKIH VS TUJIH PODJETIJ - konkretni primeri nakupov delnic slovenskih in tujih blue chipov; kje so razlike in omejitve, na kaj biti pozoren pri tovrstnih investicijah
 • DIVIDENDE – kakšne so dividende politike podjetij; koliko dobička ponavadi izplačujejo podjetja, kdaj in zakaj
 • STRATEGIJA IZHODA – kdaj je pravi trenutek za prodajo delnice in kako različne strategije avtomatizirati
 • TIPI NAROČIL – izbrati tržnega ali limitiranega, kdaj je pomembna ta izbira
 • STRATEGIJA NAKUPOVANJA OZ REINVESTIRANJA DIVIDEND – sklepanje varčevalnih načrtov preko različnih borznih posrednikov, kako avtomatizirati nakupe, kdaj je to sploh smiselno; ali je smiselno reinvestiranje dividend
 • STROŠKI BORZNIH POSREDNIKOV – kako pomembna je izbira borznega posrednika in poznavanje ter razumevanje njihovih cenikov; koliko sploh stane nakup delnice preko različnih borznih posrednikov -konkretni primeri + BONUS: Kako opraviti nakup delnice in na kaj moramo biti pozorni (zakaj je denimo pomembno razumevanje razmerja med nakupno in prodajno ceno). Opravili bomo tudi v živo nakup delnice in pregledi kazalnike, ki so ob tem relevantni.
 • NAPOVEDI ANALITIKOV IN BORZNIH GURUJEV – razumevanje priporočil - NAKUP, DRŽI IN PRODAJ (BUY, HOLD in SELL); upoštevati napovedi analitikov in borznih gurujev pri investiranju v konkretne delnice; kje so priložnosti in pasti za male vlagatelje (konkretni primeri)
 • PORTFELJ – kako konkretne delnice vključiti v portfelj naložb v kombinaciji s skladi, ki kotirajo na borzi (ETF – exchange traded funds); učinek podvajanja naložb + praktični primeri
 • + BONUS - DAVKI – kakšni so davki na kapitalske dobičke in dividende ter vpliv na donosnost naložbe
 • + AI NADGRADNJA – kako z umetno inteligenco (AI) priti do idej za investiranje v delnice in od kod naprej »ročno« opraviti delo
 • NOVO!  LIVE Q&A vsak zadnji torek v mesecu - odgovarjali bomo na vaša vprašanja in dileme, obdelali kakšen primer iz delavnice in podobno. 

 

________________________________

Komu je namenjena delavnica 

 • ZAČETNIKOM, ki bi želeli spoznati investiranje v konkretne delnice. 
 • VLAGATELJEM, KI NISO PREPRIČANI v svoj pristop in bi ga radi izpilili.
 • VSEM, KI SO RADOVEDNI, kako se analizira delnice.
 • TISTIM, KI BI RADI ZAČINILI PORTFELJ Z AKTIVNIMI STAVAMI in ne zgolj investiranje v sklade, ki kotirajo na borzi (ETF). 

____________________________________

 

🌐SPLETNA DELAVNICA: Delavnica vam je stalno na voljo. Kjerkoli in kadarkoli. Na praktičnih primerih boste spoznali prve korake v svet investiranja. Neodvisno. Strokovno. Kritično. Brez dlake na jeziku. Izpostavili bomo tudi največje napake, ki jih naredimo pri investiranju v konkretne delnice.

Video vsebina je dostopna v Money-How oblaku z vnaprej dodeljenim dostopom in vam bo stalno na voljo, vključno s posodobitvami. Dostop je možen samo s prijavljenim e-mailom. 

🧰PRAKSA: Teorija je eno, toda mi prisegamo na prakso. Skupaj se bomo lotili analize konkretnih delnic. Po delavnici boste lahko znanje takoj prenesli v prakso. Vsebina je prilagojena vašim vprašanjem in dilemam. Vsak zadnji torek v mesecu izvajamo tudi Q&A v živo. 

🤝SKUPNOST: Prvi koraki v svet investiranja so lahko zastrašujoči, še zlasti v primerih, ko se tega lotimo sami. Zato je nastala Money-How skupnost na Discord kanalu. Tam izkušeni vlagatelji delijo svoje znanje in izkušnje, odgovarjajo na vprašanja in skupaj proaktivno iščemo rešitve na naložbene izzive. Pridružite se. Skupaj smo močnejši!

__________________________________

🎁DARILO 🎁

Delavnica je lahko tudi lepo darilo. Če želite podariti delavnico, nam pišite na marja@money-how.si  

__________________________________

__________________________________

Investiraj v znanje! 💯🎯