Nova delavnica: Investiranje v delnice

Objavljeno: 17. julij, 2023 ob 10:08

Prijavi se

Nova delavnica: Investiranje v delnice

NOVA DELAVNICA: Investiranje v delnice za začetnike in tiste, ki želijo utrditi svoje znanje. 

🎯Na praktični spletni delavnici boste spoznali, kako kupiti konkretne delnice, jih smiselno dodajati v portfelj naložb, kakšen je vpliv stroškov na donosnost, smiselnost reinvestiranja dividend, kako konkretno kupiti delnico (kako oddati naročilo).

Delavnica je prilagojena začetnikom in vsem, ki želijo osvežiti znanje. Obsega okoli 7 ur video posnetkov in več kot 200 strani gradiva. Delavnica je stalno dostopna v Money-How oblaku. Vsak zadnji torek v mesecu Q&A v živo, ko odgovarjamo na vprašanja. 

Vsebina je pripravljena neodvisno in praktično. 

Za namen te delavnice smo pripravili posebno borzno igro: Money-How d.d., kjer skozi oči različnih tržnih udeležencev in številnih zapletov, ki temeljijo na resničnih dogodkih, spoznavamo različne izzive:

 • kako uprava predstavi rezultate in rešuje težave v poslovanju,
 • kako analitik poda oceno naložbe ter daje naložbena priporočila, 
 • kako se vlagatelj odloča za naložbo in aktivno sodeluje na skupščini.

Vsebina delavnice: 

1. MODUL: 

- ZA ZAČETEKspoznajmo osnove za lažje razumevanje vsebine delavnice, kakšne so značilnosti lastniških vrednostnih papirjev, razlika med ceno in vrednostjo, kako in kje kupovati in prodajati delnice + verodostojni viri informacij

- KLJUČ USPEŠNEGA INVESTIRANJA V DELNICE - osnove »value« investiranja – torej investiranja na podlagi poslovno-ekonomskih temeljev poslovanja podjetij (poenostavljeno za začetnike); razbijamo kazalnik P/E; kako določiti vrednost; kateri so ključni kazalniki za primerjalno vrednotenje, kako poiskati pravo razmerje med kakovostjo in ceno, kdo so tržni »leaderji«, izzivalci in padli angeli

- POSLOVNI REZULTATI, GOSPODARSTVO IN NAPOVEDI - kako se različni dogodki vračunavajo v ceno delnice  

- NAPOVEDI ANALITIKOV IN BORZNIH GURUJEV – razumevanje priporočil - NAKUP, DRŽI IN PRODAJ (BUY, HOLD in SELL); upoštevati napovedi analitikov in borznih gurujev pri investiranju v konkretne delnice; kje so priložnosti in pasti za male vlagatelje (konkretni primeri)

2. MODUL 

 • GOSPODARSKI CIKLI IN VPLIV NA DELNICE
 • DIVIDENDE – kakšne so dividende politike podjetij; koliko dobička ponavadi izplačujejo podjetja, kdaj in zakaj
 • STRATEGIJA IZHODA – kdaj je pravi trenutek za prodajo delnice in kako različne strategije avtomatizirati
 • TIPI NAROČIL – izbrati tržnega ali limitiranega, kdaj je pomembna ta izbira
 • STRATEGIJA NAKUPOVANJA OZ REINVESTIRANJA DIVIDEND – sklepanje varčevalnih načrtov preko različnih borznih posrednikov, kako avtomatizirati nakupe, kdaj je to sploh smiselno; ali je smiselno reinvestiranje dividend
 • STROŠKI BORZNIH POSREDNIKOV – kako pomembna je izbira borznega posrednika in poznavanje ter razumevanje njihovih cenikov; koliko sploh stane nakup delnice preko različnih borznih posrednikov -konkretni primeri + BONUS: Kako opraviti nakup delnice in na kaj moramo biti pozorni (zakaj je denimo pomembno razumevanje razmerja med nakupno in prodajno ceno). Opravili bomo tudi v živo nakup delnice in pregledi kazalnike, ki so ob tem relevantni.
 • DELNICE SLOVENSKIH VS TUJIH PODJETIJ - konkretni primeri nakupov delnic slovenskih in tujih blue chipov; kje so razlike in omejitve, na kaj biti pozoren pri tovrstnih investicijah

3. MODUL 

 • TVEGANJE - tipi tveganja, kako merimo tveganje, kako ga upoštevamo pri naših naložbenih odločitvah
 • RAZMERJA - gibanje dveh naložb
 • PORTFELJ – kako delnice vključiti v portfelj naložb v kombinaciji s skladi, ki kotirajo na borzi (ETF – exchange traded funds); učinek podvajanja naložb + praktični primeri

NOVO!  LIVE Q&A 24. oktober ob 17:00 - odgovarjali bomo na vaša vprašanja in dileme, obdelali kakšen primer iz delavnice in podobno. 

 

________________________________

Komu je namenjena delavnica 

 • ZAČETNIKOM, ki bi želeli spoznati investiranje v konkretne delnice. 
 • VLAGATELJEM, KI NISO PREPRIČANI v svoj pristop in bi ga radi izpilili.
 • VSEM, KI SO RADOVEDNI, kako se analizira delnice.
 • TISTIM, KI BI RADI ZAČINILI PORTFELJ Z AKTIVNIMI STAVAMI in ne zgolj investiranje v sklade, ki kotirajo na borzi (ETF). 

____________________________________

 

🌐SPLETNA DELAVNICA: Delavnica vam je stalno na voljo. Kjerkoli in kadarkoli. Na praktičnih primerih boste spoznali prve korake v svet investiranja. Neodvisno. Strokovno. Kritično. Brez dlake na jeziku. Izpostavili bomo tudi največje napake, ki jih naredimo pri investiranju v konkretne delnice.

Video vsebina je dostopna v Money-How oblaku z vnaprej dodeljenim dostopom in vam bo stalno na voljo, vključno s posodobitvami. Dostop je možen samo s prijavljenim e-mailom. 

🧰PRAKSA: Teorija je eno, toda mi prisegamo na prakso. Skupaj se bomo lotili analize konkretnih delnic. Po delavnici boste lahko znanje takoj prenesli v prakso. Vsebina je prilagojena vašim vprašanjem in dilemam. Vsak zadnji torek v mesecu izvajamo tudi Q&A v živo. 

🤝SKUPNOST: Prvi koraki v svet investiranja so lahko zastrašujoči, še zlasti v primerih, ko se tega lotimo sami. Zato je nastala Money-How skupnost na Discord kanalu. Tam izkušeni vlagatelji delijo svoje znanje in izkušnje, odgovarjajo na vprašanja in skupaj proaktivno iščemo rešitve na naložbene izzive. Pridružite se. Skupaj smo močnejši!

__________________________________

🎁DARILO 🎁

Delavnica je lahko tudi lepo darilo. Če želite podariti delavnico, nam pišite na marja@money-how.si  

__________________________________

__________________________________

Investiraj v znanje! 💯🎯