Nova delavnica: Investiranje v delnice

Objavljeno: 17. julij, 2023 ob 10:08

Cena: 100.00€

Prijavi se

Nova delavnica: Investiranje v delnice

DELAVNICA: Investiranje v delnice za začetnike in tiste, ki želijo utrditi svoje znanje. 

🎯Na praktični spletni delavnici boste spoznali, kako kupiti konkretne delnice, jih smiselno dodajati v portfelj naložb, kakšen je vpliv stroškov na donosnost, smiselnost reinvestiranja dividend, kako konkretno kupiti delnico (kako oddati naročilo).

Delavnica je prilagojena začetnikom in vsem, ki želijo osvežiti znanje. Obsega okoli 7 ur video posnetkov in več kot 200 strani gradiva. Delavnica je stalno dostopna v Money-How oblaku. Vsebina je pripravljena neodvisno in praktično. 

💶Cena delavnice: 100 evrov*

*v ceno so vključene vse posodobitve delavnice

Za namen te delavnice smo pripravili posebno borzno igro: Money-How d.d., kjer skozi oči različnih tržnih udeležencev in številnih zapletov, ki temeljijo na resničnih dogodkih, spoznavamo različne izzive:

 • kako uprava predstavi rezultate in rešuje težave v poslovanju,
 • kako analitik poda oceno naložbe ter daje naložbena priporočila, 
 • kako se vlagatelj odloča za naložbo in aktivno sodeluje na skupščini.

Vsebina delavnice: 

1. MODUL 

 • ZA ZAČETEK: spoznajmo osnove za lažje razumevanje vsebine delavnice, kakšne so značilnosti lastniških vrednostnih papirjev, razlika med ceno in vrednostjo, kako in kje kupovati in prodajati delnice + verodostojni viri informacij
 • ZA ZAČETEK KLJUČ USPEŠNEGA INVESTIRANJA V DELNICE - osnove »value« investiranja – torej investiranja na podlagi poslovno-ekonomskih temeljev poslovanja podjetij (poenostavljeno za začetnike); razbijamo kazalnik P/E; kako določiti vrednost; kateri so ključni kazalniki za primerjalno vrednotenje, kako poiskati pravo razmerje med kakovostjo in ceno, kdo so tržni »leaderji«, izzivalci in padli angeli
 • POSLOVNI REZULTATI, GOSPODARSTVO IN NAPOVEDI - kako se različni dogodki vračunavajo v ceno delnice
 • NAPOVEDI ANALITIKOV IN BORZNIH GURUJEV – razumevanje priporočil - NAKUP, DRŽI IN PRODAJ (BUY, HOLD in SELL); upoštevati napovedi analitikov in borznih gurujev pri investiranju v konkretne delnice; kje so priložnosti in pasti za male vlagatelje (konkretni primeri)

2. MODUL 

 • GOSPODARSKI CIKLI IN VPLIV NA DELNICE
 • DIVIDENDE – kakšne so dividende politike podjetij; koliko dobička ponavadi izplačujejo podjetja, kdaj in zakaj
 • STRATEGIJA IZHODA – kdaj je pravi trenutek za prodajo delnice in kako različne strategije avtomatizirati
 • TIPI NAROČIL – izbrati tržnega ali limitiranega, kdaj je pomembna ta izbira
 • STRATEGIJA NAKUPOVANJA OZ. REINVESTIRANJA DIVIDEND – sklepanje varčevalnih načrtov preko različnih borznih posrednikov, kako avtomatizirati nakupe, kdaj je to sploh smiselno; ali je smiselno reinvestiranje dividend
 • STROŠKI BORZNIH POSREDNIKOV – kako pomembna je izbira borznega posrednika in poznavanje ter razumevanje njihovih cenikov; koliko sploh stane nakup delnice preko različnih borznih posrednikov -konkretni primeri + BONUS: Kako opraviti nakup delnice in na kaj moramo biti pozorni (zakaj je denimo pomembno razumevanje razmerja med nakupno in prodajno ceno). Opravili bomo tudi v živo nakup delnice in pregledi kazalnike, ki so ob tem relevantni.
 • DELNICE SLOVENSKIH VS. TUJIH PODJETIJ - konkretni primeri nakupov delnic slovenskih in tujih blue chipov; kje so razlike in omejitve, na kaj biti pozoren pri tovrstnih investicijah

3. MODUL 

 • TVEGANJE - tipi tveganja, kako merimo tveganje, kako ga upoštevamo pri naših naložbenih odločitvah
 • RAZMERJA - gibanje dveh naložb
 • PORTFELJ – kako delnice vključiti v portfelj naložb v kombinaciji s skladi, ki kotirajo na borzi (ETF – exchange traded funds); učinek podvajanja naložb + praktični primeri

📨 LIVE Q&A  - odgovarjali bomo na vaša vprašanja in dileme, obdelali kakšen primer iz delavnice in podobno. O vaših investicijskih dilemah in izzivih pišite na marja@money-how.si 

________________________________

Komu je namenjena delavnica 

 • ZAČETNIKOM, ki bi želeli spoznati investiranje v konkretne delnice. 
 • VLAGATELJEM, KI NISO PREPRIČANI o svojem pristopu in bi ga radi izpilili.
 • VSEM, KI SO RADOVEDNI, kako se analizirajo delnice.
 • TISTIM, KI BI RADI ZAČINILI PORTFELJ Z AKTIVNIMI STAVAMI in ne zgolj investiranje v sklade, ki kotirajo na borzi (ETF). 

____________________________________

 

🌐SPLETNA DELAVNICA: Delavnica vam je stalno na voljo. Kjerkoli in kadarkoli. Na praktičnih primerih boste spoznali prve korake v svet investiranja. Neodvisno. Strokovno. Kritično. Brez dlake na jeziku. Izpostavili bomo tudi največje napake, ki jih naredimo pri investiranju v konkretne delnice.

Video vsebina je dostopna v Money-How oblaku z vnaprej dodeljenim dostopom in vam bo stalno na voljo, vključno s posodobitvami. Dostop je možen samo s prijavljeno elektronsko pošto. 

🧰PRAKSA: Teorija je eno, toda mi prisegamo na prakso. Skupaj se bomo lotili analize konkretnih delnic. Po delavnici boste lahko znanje takoj prenesli v prakso. Vsebina je prilagojena vašim vprašanjem in dilemam. Vsak zadnji torek v mesecu izvajamo tudi Q&A v živo. 

🤝SKUPNOST: Prvi koraki v svet investiranja so lahko zastrašujoči, še zlasti v primerih, ko se tega lotimo sami. Zato je nastala Money-How skupnost na Discord kanalu. Tam izkušeni vlagatelji delijo svoje znanje in izkušnje, odgovarjajo na vprašanja in skupaj proaktivno iščemo rešitve na naložbene izzive. Pridružite se. Skupaj smo močnejši!

__________________________________

🎁DARILO 🎁

Delavnica je lahko tudi lepo darilo. Če želite podariti delavnico, nam pišite na marja@money-how.si  

__________________________________

🛠 IMAŠ TEŽAVE Z NAKUPOM? 

 Obrazec za plačilo se ne bo naložil, če imate nameščeno blokiranje piškotkov.  

Uporabniki naj uporabljajo standard brskalnike (Chrome, Edge, Firefox, Opera,..). Težave lahko nastopijo, če uporabljate razne programe, ki blokirajo piškotke in brskalnike, ki blokirajo oglase. 

V primeru težav pišite na marja@money-how.si

 

__________________________________

Investiraj v znanje! 💯🎯