O meni

Sem Marja Milič in ustvarjam finančni podcast Money-How.

Z investiranjem se ukvarjam več kot 15 let - ne le teoretično, pač pa tudi praktično. Moj portfelj naložb je razpršen, največji del predstavljajo investicije v sklade, ki kotirajo na borzi, pa tudi nekaj konkretnih delnic, večinoma slovenskih in ameriških blue chipov. Glavna motivacija za investiranje je bila želja ustvariti toliko premoženja, da si lahko privoščim živeti in delati to, kar želim. To mi je tudi uspelo doseči.

Niso pomembne le investicije v različne naložbene razrede, pač pa, da upravljamo celotno premoženje. Kako to početi s praktičnimi vsebinami in delavnicami razkrivamo v prvem in edinem slovenskem finančnem podcastu pri nas – Money-How.

S podcastom želimo pokazati, da lahko sami upravljamo denar, in da za to ni potrebno plačevati visokih provizij samooklicanim finančnim svetovalcem.

Sem diplomirana ekonomistka, ki je po naključju pristala v novinarstvu. Trenutno sem zaposlena kot odgovorna urednica slovenskega digitalnega uredništva Bloomberg Adria. Gre za franšizo ameriškega poslovnega medija Bloomberg. Hkrati sem tudi odgovorna urednica revije Bloomberg Businessweek Adria, ki nosi ime po ikonični skoraj 100-let stari reviji Bloomberg Businessweek. Pred tem sem bila skoraj 15 let zaposlena na časniku Finance, na zadnje kot odgovorna urednica revije Moje finance. Tam sem postavila tudi temelje šoli za finančno opismenjevanje, ki deluje v okviru Financ.

Sem (so) avtorica in urednica treh knjig, med njimi je tudi prve e-knjigo o kriptovalutah pri nas, priročnika za učitelje finančnega opismenjevanja ter knjige za starše o upravljanju premoženja. Napisala sem več kot tisoč člankov o osebnih financah.

O upravljanju denarja predavam po fakultetah, srednjih in osnovnih šolah ter raznih dogodkih.


Poslušaj Money-How, ne bo ti žal!

Stopite v stik

Moja socialna omrežja