Daj mi bitcoin, pa ti vrnem dva! S kriminalistom o finančnih prevarah

Poslušate nas lahko prek:
Klepetajte z nami na Discord kanalu Money-How.

Spremljajte blog Money-How.

Naročite se na e-pismo Money-How.

Spremjajte nas tudi na Youtube in TikTok.

13. maj, 2021

Daj mi bitcoin, pa ti vrnem dva! S kriminalistom o finančnih prevarah

Ste v zadnjem času opazili poplavo finančnih prevar, še zlasti vezano na kripto valute? Ste se morda tudi sami ujeli v kakšno izmed njih pa niste vedeli, kaj storiti.

Ravno ta vikend smo bili priča poplavi prevar na družbenih omrežjih vezane na kriptovaluto dogecoin, saj je oče te valute Elon Musk razočaral vlagatelje s svojim nastopom na tv-oddaji Saturday Night Live. Za prevarante pa je bila to odlična iztočnica za kriminalne aktivnosti. Zlorabili so identiteto Elona Muska in v njegovem imenu vlagateljem obljubljali, da jim bo ta za vsak poslan kovanec poslal dva nazaj. Prevare delujejo zelo resnično in hitro se lahko ujamemo v lovke prevarantov, predvsem pa lastnega pohlepa.

Ne pozabite, zastonj kosil ni.

Prevaranti so vedno korak pred policijo in drugimi nadzornimi organi. Že danes pa vemo, da bodo padali okostnjaki iz marsikatere kripto omare, le počakati bo treba na ohladitev na trenutno zelo vročem kripto trgu.

Prevaranti so postali zelo predrzni. Niti ne trudijo se več zakriti svoje identitete. Zdi se, kot da jih nič in nihče ne more ustaviti. Tudi policija ne. Pa res?

O finančnih prevarah sem se pogovarjala z Davidom Gracerjem, ki je specializirani višji kriminalistični inšpektor za finančno kriminaliteto in pranje denarja z Generalne policijske uprave.

 

PS: poslušalcem se opravičujem zaradi slabše kakovosti zvoka, saj snemanje potekalo ob določenih omejitvah.

__________________________

BREZPLAČEN LAJV DOGODEK 18. maj ob 17.00

Money-Log oziroma dialog o aktualnih dogajanjih na kapitalskih trgih v živo z Damianom Merlakom, Andražem Grahkom in Tonijem Jukičem.

Prijavite se preko https://money-how.si/podcast